diumenge, 25 d’octubre del 2009

Magdalena superior, via del Simon





Fitxa Tècnica
Inici
al camí de Sant Jeroni
Itinerari via del Simon
Desnivell 120m.
Horari 3h.
dificultat -V+-
On Som
A la comarca del Bages,,al monestir de Montserrat.Aproximació: des del Monestir prenem el camí que porta a la Creu de Sant Miquel, passant pel càmping, i el seguim fins al Pla de les Taràntules; aquí agafem el camí que porta al cim de Sant Geroni i ens desviem just als peus de la Magdalena Superior per arribar a la seva base, tot seguint un corriol poc marcat.
Descripció:
Primera tirada: després d'una petita grimpada (II) fins a la primera reunió, seguim recte per un tram fàcil però amb un equipament molt pobre i concentrat als darrers 10 metres. 35 m. III, III+, IV. 3 espits.
Segona tirada: sortim en diagonal cap a l'esquerra fins a buscar el tram de paret més proper a la canal, tot just a sota del marcat díedre de la següent tirada, a on arribem per muntar una reunió molt ben equipada. 30 m. IV+, V, IV+. 6 espits i 4 parabolts.
Tercera tirada: seguim el marcat díedre fins al final, vigilant el pas inicial de V+ (possible factor 2) que és el més difícil de la via; poc a poc perd dificultat. 20 m. V+, V-, IV. 6 parabolts.
Quarta tirada: sortim lleugerament cap a la dreta per creuar en diagonal a l'esquerra pocs metres després fins a col·locar-nos sota una petita panxa, que voregem per la dreta fins al cim de la Magdalena Superior. 25 m. IV+, IV, III. 6 parabolts.

Descens: en dos ràpels (10 i 30 m) per la vessant de l'Ullal de la Magdalena. L'equipament del segon és força precari, així que és preferible fer els dos en un sol ràpel.