dijous, 24 de maig del 2018

Matinal pels borals de Tavertet

Ruta de bon Entrenament i trencacames.
Fitxa Tècnica
Inici         Tavertet, millor al final del poble
Itinerari   descobrint sota les cingleres
Desnivell   883m.
Horari       4,15h. amb parades

dificultat    -F-
 Des de Tavertet (872m.) Tenim varis punts on podem agafar el camí dels cingles, molt ben marcat i curt si només volem visitar l’entorn, amb molt bones vistes i varies terrasses de roca naturals per fer-hi un bon descans.
Nosaltres baixem pel camí de Sotarroca que surt de la plaça de les Guilleries per unes escales i anirem a l’esquerra pel camí que davalla cap al fondal per on passa la línia elèctrica de Tavertet ( es per on tornarem ). Caminem resseguint per sota i cap a NE el cingle de Collsavenc tot travessant el torrent del Roure. 
Baixarem uns vint minuts passant pel costat de la roca de l’Escarpater (promontori de roca vermellosa a la dreta després del Malpàs, on el camí fa una giragonsa molt tancada). Més enllà deixem a la dreta el trencall que baixa a la masia de Vilaespinosa
i seguim per l’esquerra flanquejant planerament i després d’una lleugera baixada trobem una pista forestal que seguirem fins a sota els salts d’aigua de l’Avenc. 
Continuem per la pista resseguint per sota els cingles de pla Boixer i baixem a trobar la carretera encimentada direcció a la Riba , tenim varies opcions per pujar, el més normal seria anar a trobar de nou el camí des de la casa de Surroca, però ens mou la curiositat de pujar per un lloc diferent, així deixem enrere la casa de Surroca , passem Can Roca, i el següent trencant a la dreta enfilem fins a la casa de la Casota, continuem pujant per la pista que gira cap a l’esquerra fins anar a parar al torrent del Roure, tenim davant nostre la línia elèctrica que puja directe a Tavertet, caminant i grimpant arribem de nou al poble. 

Maig 018