diumenge, 3 de març del 2019

Puig Cabre 523m. (Alt Camp)


Inici             Poble de Picamoixons
Itinerari      per pista i sender final
Desnivell     276m.
Horari         2,30 h. total
Dificultat     -F-

Puig Cabre  523 metres  es troba  entre els municipis de la Riba, Valls i Montblanc, a la comarca de l’Alt Camp. Va ser un pas estratègic durant la gerra dels Carlins i per això es va construir una torre que encara la trobem en molt mal estat.

Arribats al poble de Picamoixons, deixem el cotxe just a l’entrada al carrer paral·lel a la riera de les Guixeres que al passar per sota la via del tren  es converteix en una pista en cimentada, deixem a la dreta la font del Poetó que normalment esta seca. Al trencant que passem amb un pal indicador, seguim a mà esquerra,
un nou cartell indicador ens marca que girem a la dreta al costat de camps d’oliveres,
la pujada es suau, de cop ens topem amb un cartell de propietat privada que ens barra el pas i ens fa seguir per l’esquerra ara per pista de terra de molt bon caminar que seguim fins arribar a dalt al coll, però abans deixem a l’esquerra el sender que es per on baixarem
Arribats al coll la pista planeja i per lògica abans de canviar de besant, ens enfilem a l’esquerra per el sender costerut que ens porta directament al cim.




Al arribar al cim veiem de nou un pal indicador i el camí directe de baixada ben visible, que ens porta directament a la pista i al punt d’inici.
                                                                                  març 2019