dijous, 18 de juny del 2020

Aresta Brucs Cajoleta i Martina

A la cara sud del Montgrós, com vigilant dels Plecs de Llibre i tenim la Aresta “Brucs Cajoleta”, una gran agulla amb la seva via clàssica d escalada no molt difícil amb bones preses. Iniciem la via per la seva part esquerra amb tres reunions de IIIº, seguim amb dos reunions de IVº i al pas de la cajoleta el superem per la seva dreta amb dos passos de IVº+ per la seva verticalitat. Forma part de les vies blaves de Montserrat molt ben equipada. Dificultat: IV+, allargada 120 mts.
Deixem el cotxe a l’aparcament de Can Jorba, prop de la Vinya Nova, un camí ben fresat ens apropa a la muntanya ben visible davant nostre. Anem a buscar el camí dels francesos que ens enfila al coll de Mosset on podem repassar visual ment el nostre desti, continuem per un estret sender que ens baixa a la canal del Migdia, uns trenta metres direcció sud veurem a l’altre costat una fita i una marca al començament del petit sender que ens puja a la base de l’agulla. Amb set
cintes tindrem prou per superar la verticalitat d’aquesta via blava.  Al arribar al cim deixem a la dreta unes fites que ens marcan la canal dels plecs, que es per on baixarem. A la part posterior tenim el muntatge de ràpel (10 metres) per baixar al coll.
Guardem les cordes i ens dirigim caminant a l’última paret esquerra dels plecs, la mes petita anomenada “ La Martina”, la roca segueix sent molt bona i l’equipament també, tenim dos trams de via de IV i IV+. El temps no pinta be i cal baixar els 50 metres que hem pujat repelant fins al coll dels plecs darrera de la primera agulla.
No tenim cap sender definit i tirem canal avall en el més autèntic estil montserratí barranc avall entre matolls i molta vegetació, som de nou a la canal del Migdia per baixar a retrobar el cami dels francesos i al punt d inici
                                                                                  Juny 2020.