dimecres, 27 d’abril del 2011

Volta al Puigsacalm pels ganxos veis

Fitxa TècnicaInici coll de BraconsItinerari circular 22km.930m.
Desnivell 965m.
Horari 8h.
dificultat -poc difícil-

On Som


Ruta a cavall de la Garrotxa i Osona per la serra de Llancers a Sant Miquel de Castelló, baixant al poble de Joanetes per continuar pujant al Puigsacalm,(el cim més alt de la zona) per la dreta canal dels ganxos veis,i tornant al coll de Bracons pel camí normal fent una parada obligatòria a la font Tornadissa.



Sortim del Coll de Bracons direcció Sud seguint la carena per camí fresat força planer marcat amb senyals grogues, amb molt bones vistes; d'una banda del Puigsacalm i la Vall d'en Bas, i de l'altra, de la Serra de Cabrera. Són especialment boniques les fagedes, molt canviants segons l'època de l'any, passem el pla de la Grevolova, el collet dels Rabadans on ens podem arribar al mirador.Ja de baixada pels Rasos de Pibernat arribem a Sant Miquel de Castelló, un lloc amb molta història. Un cartell ens explica que ja va ser ocupat pels ibers (s.VI-II a.C., aproximadament), per romans, visigots, etc... I no és d'estranyar: és una talaia impressionant de la vall.Seguint el camí que baixa, un cartell al primer trencant ens senyala el camí a Joanetes.


Joanetes, anem a la part alta del poble on també trobarem ben senyalitzat el camí a Sta.. Magdalena que surt just al costat de l'última casa del poble, poc a poc anirem guanyant alçada pujant directes cara a la muntanya que tenim a la vista.
Arribem a una gran roca pintada amb el nom de " el Barret ",!! compte !!, cruïlla de camins, aquí per sobre el camí segueix a Sta.Magdalena per la canal dels Ganxos Nous o per les Olletes, nosaltres agafem el camí que gira a l'esquerra per sota la roca, resseguint les parets de Sta.. Magdalena fins que de cop semble que s'acabi perquè s'enfila per la canal





en gran part equipat amb preses i una petita barana lateral. Al coll de Joanetes seguim pujant sense problema al cim del Puig dels Llops i al cim del Puigsacalm.

Ja només ens resta desfer el camí de tornada molt visible a la font Tornadissa i al coll de Bracons.