dissabte, 15 de març del 2014

Les Fonts del LLobregat

 Fitxa Tècnica
Inici         capella de Fàtima         
Itinerari
  Circular     
Desnivell  150m.   
Horari      1 h.  aprox. 
Dificultat  -F- fàcil,    
                                       
                          Petita excursió a Les Fonts del Llobregat i Castellar


El fort vent no ens ha deixat sortir  pel coll de la Creueta al cim de la Pleta Roja.  Un dia aquí a dalt no es pot perdre i es una ocasió per fer turisme.

Baixant al poble de Castellar de N’Hug seguint carretera avall arribem al trencant de les Fonts del Llobregat, allà i trobem la Capella de Santa Fàtima,

davant mateix sentit N , s’enfila un camí pel mig del bosc ben fresat i amb alguna antiga  senyal grogue i blava que seguint-lo ens puja en uns 20’ al poble de Castellar,

 bon lloc per visitar, comprar un croissant gegant,  prendre un refresc, o seguir caminant visitant les seves fonts. La tornada es la part més maca de la petita excursió,  baixem per el camí a las Fonts del Llobregat  ben senyalitzat i molt concorregut . Aquest camí esta tot ell enllosat i esgraonat fins  a les fonts ( 15’).

 Sorprenent veure l’impressionant xorro d’aigua que surt de la roca. Més avall a l’aparcament dels cotxes podem fer una cerveseta prenen el sol a les taules de fora el bar. Ja seguint  pista avall ( 10’), tornem al punt d’inici.