diumenge, 6 d’abril del 2014

Pic de la Mina 2.683m.

Fitxa Tècnica
Horari      3h.pujada 1,45h. baixada   
Dificultat  -F- fàcil  
Inici         -P- La Vigñole        
Itinerari
  seguint telecadira    
Desnivell  500m. 
                     
                        Pla " B "
La pluja, el vent, la boira, qualsevol  fenomen  meteorològic  ens pot fer desistir de una sortida prevista, llavors es important tenir un pla “ B “. Aquesta vegada la sortida la teníem prevista a pujar la canal Central del Fontfreda. Motxilla, cordes, grampons, friends.........  el cotxe al aparcament de la Vignole, les raquetes als peus i  ! amunt !. Pugem per la pista verda central seguint el telearrastre. A dalt invadit tot per la boira, no es veu res, ni la pilona anterior que acabem de passar, no ens podem enfilar, decidim baixar a buscar l’única traça per on pujava algú, al costat del telecadira de l’estació ja tancada.

 Tornem de nou en pujada per la costeruda pendent que ens porta directament al pic de La Mina.

 Al final del telecadira una petita  caseta ens resguarda del mal temps. Davant nostre  poc visible, una  gran pala i a l’esquerra  el cim de la Mina. Sempre envoltats de boira, tornem avall seguint el telecadira i de nou al punt de partida. 


( La ruta normal per pujar al cim de la Mina, surt del coll de Puymorent seguint el camí de la Alta Ruta Pirinenca que va al Pas de la Casa.)
                                                                             Abril 2014