diumenge, 19 d’abril del 2015

Serrat del Migdia

Fitxa Tècnica

Inici           pont del Climent
Itinerari    circular
Desnivell   630m. total ascendent
Horari       4,30h. 
dificultat    -F-

El Serrat del Migdia és l’agullola més atractiva del massís del Picancel, tot i el seu aspecte intimidatori es un cim fàcil.
L’itinerari comença al pont del Climent on s’hi arriba per la carretera de Vilada a Borredà a uns dos kms. Veiem el trencant que posa “Canals de Sant Miquel” amb un ampli replà per aparcar.

Prenem la pista que baixa a creuar el pont del Climent. Passat el pont prenem el corriol de la dreta que tira amunt, tot seguit deixem els camins de la dreta i ens enfilem tot recte per la vora del rec.

 Al capdamunt d’aquesta raconada selvàtica es travessa la carena per un call obert a la roca, conegut amb el nom del Portell de l’Ovellar, el corriol baixa inesperadament fins el rec de coll de Tell, som a la fondària envoltats de Agulles de conglomerat. El corriol molt fresat remunta el rec (S) . Aviat tranquem a la dreta deixant el camí principal  i de nou baixem a creuar el rierol i guanyem alçada pel costat posat, s’assoleix un replà amb una bassa a la roca, restes de una casa.

 Tornem a davallar per l’obaga a la  recerca d’un nou canal, ens tornem a enfilar de nou a un replà amb vistes , baixem un xic i comencem la pujada forta fins al capdamunt de la canal, girant a la dreta i fent marrada arribem al coll dels pins (995m.). Estem just a la part sud de la carena del Serrat del Migdia. 

El corriol molt fresat ens puja pel fil de l’aresta i ens permet coronar el cim sense gaire dificultat. 
Retornats de nou al coll , iniciem el descens ara per la part oposada en direcció Oest, un bon camí ben fresat ens baixa fent marrada a la font dels  Cóms

 i a travessar la riera  varies vegades.

 El sender ben marcat amb senyals grogues ens porta per pujades i baixades suaus al peu de les aigües del pantà i de nou al punt de inici. 
19-abril-2015