dissabte, 22 d’abril del 2017

Pico del Obispo 2.014m. (cim més alt de Murcia)

Fitxa Tècnica
Inici         poble de Inazares
Itinerari  per sender molt ben marcat
Desnivell  680m.
Horari      2h. de pujada
dificultat    -F-

Antigament  des de la zona sud al poble de  Cañada de la cruz es pujava  per el cuello alto però degut  a la gran quantitat de llocs per on es pot pujar sense ser conscients dels greus problemes que provocan a la flora i fauna, la   conserjeria de medi ambient ha a condicionat  un camí únic d’alta muntanya que permet accedir al pic del Obispo de forma ordenada evitant possibles impactes al medi natural.
Situats a la provincia de Murcia, Caravaca de la Cruz es el punt de referencia . Agafem la carretera  RM 730 direcciò a Huescar  després de pasar el km.26 al veinat de Casablanca, una carretera a la dreta ens acosta al poble de Inazares

El nou sender de 8,4 kms. comença al petit poble de Inazares i transcorre per camins i pistes, podem sortir del mateix poble,o de dos kms. més amunt  just al primer coll, allà mateix un cartell ens informa  el camí a seguir tot ell molt ben marcat  amb pedres a banda i banda.

 El camí planeja entre pins rodejant un petit turó que després de passar unes balmes, comencem a pujar fins al proper trencant, molt ben senyalitzat amb pal informatiu 

,ara seguim pujant molta estona per pista fins a sota mateix del cim, 

de nou un pal indicador ens senyala que hem de deixar la pista i agafar el camí a mà esquerra que s’enfila de cop per una pujada curta però intensa.


Sense pèrdua fem un petit rodeig per la carena i arribem al cim del Obispo.
                                                                                                               Abril 2017