dimecres, 19 d’abril del 2017

Pico Las Cabras 2.084m.(cim més alt de la provincia d'Albacete)

                                            Davant, el cim de Revolcadores
Fitxa Tècnica
Inici           Cortijo de la Carrasca
Itinerari    Per la cara Sud 
Desnivell   564m.
Horari       3h. total
dificultat    -F-

Situats a la provincia de Murcia, Caravaca de la Cruz es el punt de rerencia . Agafem la carretera  RM 730 direcciò a Huescar  després de fer uns 37 kms. arribem a un veïnat anomenat  Entredicho  on girem a la dreta a Cañada de la Cruz ( quatre kms.). A la petita plaça del poble podem llegir un petit cartell indicador de la zona, sense deixar la carretera sortim del poble direcció oest, al primer km. deixem a la dreta la pista que va al massís de Revolcadores  i seguim per la pista de l’esquerra , el paviment es vell  però de bon fer amb tot tipo de vehicles. Després d’uns 12 kms, passem el cartell de benvinguts a la Sierra de las Cabras, deixem una casa sobre el marge  dret i arribem a un grup de casas que formen el Cortijo de la Carrasca,

 bon lloc per acampar i  aparcar el  cotxe, a la dreta tenim una font  amb aigua fresca  boníssima , per refrescant se abans de tirar amunt.
Direcció N.  Seguint  la riera seca  deixem a l’esquerra  una balma  ben visible, entre rocs anirem guanyant alçada per sender poc definit però molt ben  marcat amb fites ben visibles 
Darrera nostre a la llunyania ens acompanya en tot moment la silueta del pic de la Sagra.
Al capdamunt de la llarga pujada  i tenim el primer cim,  Puntal del Calderon 2071m. (1,10 h.).
Estem a una espècie d’altiplà triangular amb un cim a cada punta i a un quart de camí cadascun 
E  Las Cabras  2084m.  NE  la Atalaya 2079m. amb el seu vèrtex.  Avui dia persisteix el gran dubte de quin dels dos cims es el més alt, la solució es fer els dos perquè estant molt aprop   l’un del altre.
La baixada la podem fer  per altres costats, però el més fàcil es tornar per on hem pujat sempre amb molt de compte de no patinar degut a la forta pendent. Amb pocs minuts tornarem a ser de nou al punt de sortida. 
                                                                                                                           Abril 2017
                                                                 Track