dissabte, 20 d’agost del 2022

Roca Colom 2.506m.

  •  Inici Vallter 2000
  • Itinerari ascensiò
  • Desnivell 597m.
  • Horari 5h. total
  • Dificultat -F-

Avui la intenció era fer una ruta llarga però degut a l’anunci de pluges a partir de les 14h. decidim fer una matinal per la ruta circular d'ascensió al Pic Roca Colom (2506 m), un dels 100 cims des de l'estació d'esquí Vallter 2000 (2159 m).
                                                              Portella de Morens
Aparcant a prop del mateix bar de Vallter, ens dirigim pel seu darrera seguint el GR que ens puja pel camí ben fresat a la portella de Morens, tenim a la vista el primer cim del dia, el puig de Coma Ermada, 

                                                         Cim de Coma Ermada
a partir d’aquí anem carenejant cap al proper cim del Puig de la LLosa, aquí seguim baixant i pujant per baixar a la portella de Callau, tot sense camí marcat, però per terreny evident.
Després de prendre uns ganyps afrontem l’última pujada al cim de Roca Colom 2.510m. No cal dir que les vistes son immillorables, l’únic problema que hi trobem es el mateix en tots els cims, una gran quantitat de moscas i mosquits curiosament només als cims.

 La tornada la fem pel mateix costat, però per sota els cims. Deixem a la dreta el cim de la Mort de l’Escolà i ens dirigim a pujar el cim de Roques Blanques (no marcat per falta de bateria) que entre els tres formen el triangle de la plataforma cimera, Tornant enrere ja amb les primeres gotes recuperem el camí marcat amb GR català i francès pels plans de Coma Ermada i la portella de Morens. La baixada al punt d’inici ja no te cap pèrdua si el temps es bo amb bona visibilitat. Cal anar en compte i sempre que sigui possible portar el trac amb Gps perquè en cas de boira, els grans prats poden ser molt perdedors.
                                                                                                Agost 2022