dilluns, 29 d’agost del 2022

Pics del Pla de L'Estany N. i S. 2.860m.

  •  Inici           Arinsal      
  • Itinerari     Ascensió      
  • Desnivell    1.327m.     
  • Horari         9h,    
  • Dificultat    -PD-   

A l'arribar a la part alta d'Arinsal, abans d'entrar al túnel de mà dreta, deixem el cotxe als aparcaments de mà esquerra que no són de pagament. Iniciem la ruta passant a l'altre costat del túnel on veiem a la dreta el cartell al parc de Comapedrosa, al capdamunt comença la pista barrada que amb senyals de GR i punts grocs ens guiaran fins al cim. Seguim per la pista que puja més suau que el sender passant per la Font Moixó, la borda de la Coruvilla i prenent a la dreta l'antic sender de L'Areny arribarem al Pla de L'estany amb el seu refugi lliure envoltat de muntanyes amb el Comapedrosa a mà Esquerra i el cim del Pla de L'estany a la dreta. Passat el refugi anem a buscar la raconada dels primers cims per deixar el GR que puja als estanys Forcats i enfilem a ma dreta el sender ben senyalitzat als estanys de Montmantell, sense deixar el corriol pugem en paral·lel al torrent que baixa dels estanys fins a una nova cruïlla que ens acosta a una curta tartera que travessem , a un refugi de planxa molt vell i a la petita vall enlairada dels estanys de Montmantell, passem el primer estany pel seu costat Esquerra i més amunt el següent més petit el deixem per enfilar a mà esquerra les grans pales herboses que ens portarien al cim,

però nosaltres decidim decantant-se cap al Port d'Arinsal per remuntar la carena fent llaçades fins a assolir el cim.

 Gaudim de les millors vistes als cims més alts d'Andorra a 180º, recuperem forces i, ja que el tenim a tocar crestegem al proper cim situat mes al SO.
La Tornada la iniciem baixant directament als estanys que tenim a sota i desfem el camí de pujada fins al punt d'inici sense escapant-se d'un bon temporal que ens va agafar de ple.

                                                                                                                   Agost 2022