dissabte, 7 de gener del 2023

Pic de L'Estanyol per la canal Central


 

inici Coll de Puymorens
Itinerari Ascensiò per la canal N de neu
Desnivell 463m.
Horari 6h. (parant molt)
Dificultat -PD-
El pic de l’Estanyol, un cim petit amb unes bones canals de neu per gaudir d’un dia agradable a l’alta Cerdanya.
Deixem el cotxe al mateix coll de Puymorens i comencem a caminar seguint la pista de terra direcció NE al peu del cim de la Mina fins al peu del nou telecadira. Tenim davant el pic de l’Estanyol amb varies canals de neu, decidim pujar per la canal central ven visible i en bon estat. L’aproximació com ja ens esperàvem es dificultosa per el gran gruix de neu que el vent ha acumulat a la part baixa, pacientment arribem al peu de la canal, grampons, talabard, casc , piolet i amunt !!!.

Els esquiadors es queixen de poca neu però la canal esta molt be, sense problema perquè no ens ha calgut ni tant sols encordant-se, 

arribem a la part alta, a la sortida de la canal per ma dreta de fort desnivell amb poca neu. Sense grampons enfilem les poques roques de la cresta fins al cim de l’Estanyol 2.576m.

Un petit descans gaudint de les vistes al Fontfreda, la Mina, Carlit, Coma d’Or........i avall !!!. Tenim moltes sortides, enfilant a ma dreta sota el coll de Fontfreda, baixant a les properes pistes o a ma esquerra tal com vam fer nosaltres seguint carena avall fins al final a trobar el telecadira de Fontfreda per seguir primer pista avall fins al final a trobar el telecadira de Fontfreda per seguir primer pista avall i desprès per una llarga pala fins al inici de les pistes de la Vignole on per una bona pista arribem de nou al aparcament.

                                                                         Desembre 2.022