dimarts, 14 de juliol del 2009

Peiraforca 2647m.


Fitxa Tècnica
Inici Poble de Porta
Itinerari per la Vall de Campcardós GR-7
Desnivell 1150m.
Horari 3h. De pujada
Dificultat difícil per la precarietat dels accessos


On Som
Cerdanya Nord
, el poble de Porta es troba a la carretera de Puigcerdà a Andorra, abans del poble de Porte i abans de pujar el coll de Puymorens.
Un petit túnel per sota la vía ens facilita el pas.


Des de l’ aparcament situat a l’ inici del camí de la Vall de Campcardós, al costat del poble de Porta, cal remuntar aquesta vall seguint el GR-7. Passat el refugi-cabana del Pla de les Comes, obert si no hi ha el pastor (1h. ) ,girem direcció Sud, i després de travessar el torrent principal de la vall, superem la franja de matolls del peu del cim, seguint les fites, remuntem una tartera i enfilem la marcada canal herbosa que ratlla el vessant N del Peiraforca. En la part superior ens cal decantar-nos cap a la dreta i grimpar els blocs fins al cim mateix.( 3h. ).
Aquest es un cim dur de forta pendent i en cap moment anem sobre camí definit Només passar el torrent ens envoltant els matolls de neret que en alguns llocs ens veiem obligats a passar-hi per sobre.
A la tartera les roques son molt inestables , la canal herbosa es de forta pendent i hem d’anar en compte de no patinar, l’últim tros del cim es fàcil si sabem trobar el pas bo, pujant per la part central sobre el coll, grimpades de IIº i IIIº.