dissabte, 4 de juliol del 2009

Punta Alta de Comalesbienes 3014m.



Fitxa Tècnica
Inici
Presa de Cavallers
Itinerari-circular, pujant per cara nord,baixant per cara sud
Desnivell 1229m.
Horari 7 hores
dificultat-F-
On Som
Alta Ribagorça, a la Vall de Boí
Deixem el cotxe a l´aparcament de la presa de Cavallers-1785m.-. De seguida trobem un indicador que ens indica la direcció a seguir per la dreta del estany fins arribar al torrent que baixa pel seu darrera. Aquí deixem a la dreta en trencant de pujar al Bessiberri i ens enfilem suaument pel costat del torrent per sender molt ben marcat fins arribar al refugi.

( 2h ).Sortim del refugi Ventosa Calvell -2220m.-.Es baixe ESE per un camí empedrat a la Vall de Colieto , avançant pel marge dret del torrent fins superar l’estany gran de Colieto, deixem aquí la ruta al Coll de Contraix , creuem dos torrents d’aigua-2200m.- per pujar SSO el barranc que porta a l’estany de la Roca -2390m.- ( 3h. ). Després de borejarlo per l’ oest, les fites remunten SO per terreny rocós la Conca de la Raconada enllaçant amb la cresteri en una bretxa -2780m.- ( 4h. ). En aquest punt es gira a l’esquerra S al coll Arenós i superant una llargue i descomposta canal que ens puja a la cresta cimera de Punta Alta -3014m.- ( 4h.45min.)

Baixem per el Barranc de Comalesbienes. S
Iniciem el descens crestajan a la dreta al Coll de Comalesbienes. Per terreny descompost baixem directes als estanys de Comalesbienes , sense travessar-los girem a la dreta pujant un petit tossal E .i baixem en forta pendent per terreny rocós
al principi i acabant en un bosc que ens porta directes a la presa de Cavallers.(6h.40min.)


Album fotos