dissabte, 12 de novembre del 2011

Camí de Cavalls a Menorca


Fitxa Tècnica
Inici Cala Cavalleria
Itinerari Travessa voramar -GR 223-
Desnivell 800m. acumulats
Horari 7h.
dificultat -F-




Cada vegada més recorregut, el camí de Cavalls és un vial que fa la volta sncera a l’illa tot seguint la linia de la costa. La seva allargada es d’uns 190 kms..
Es tracta d’un camí estret, habitualment amb sòl de terra compactada o pedres. Es diu que el seu origen cal anar a cercar-lo al segle XVIII, quan s’establí com un mecanisme de defensa que permitía una vigilancia constatnt enllà de la mar, Aixi com un vial de comunicació que podia posar en contacte les diverses torres de defensa i d’altres fortificacions que hi ha arreu de la costa de Menoría. Peró aquest vial es desdibuixà considerablement durant molts anys, a causa del Jesús i dels interesos privats , fins que arribà a fer-se gairabé irreconeixible. Tot i que travessa finques privades, el Camí de Cavalls es feia servir en l’antiguitat com a sender de pas a causa de la seva utilitat pública, cosa que quedà documentada en diversos expedients del segle XIX. Així després d’un llarg procés administratiu que s’emperava en aquestes evidències , els esforços d’administracions i associassions ciutadanes han fet que el Camí de Cavalls recuperi bona part de la seva esplendor. El vial s’ha obert al públic en gran part conforma un dels més interessants atractius turístics de l’illa.. Recórrer a peu algun dels seus trams més encisadors fan del Camí de Cavalls una experiencia inolvidable..
Nosaltres amb el Centre Excursionista d'Ambàs varem caminar sortin de la Cala del Cap de Cavalleria fins a la Cala d'Aiguarells, a la zona Nord de l'Illa guiats per cinc companys de l'Unió Excursionista Menorquina seguint pel GR 223. El tram fet va ser d'uns 24 kms i 7h. de durada. Al ser un grup condiderable teniam un bus a la sortida i el mateix a l'arribada
30-10-2011