diumenge, 13 de novembre del 2011

Coll de Siuret - Salt de Sallent-Pla Traver




Fitxa Tècnica
Inici Coll de Siuret
Itinerari Per bon senders
Desnivell 300m.
Horari 3h.
Dificultat -Fàcil i familiar-
Recorregut:
Coll de Siuret – El Sallent – Salt de Sallent – Grau de Platraver – Pla Traver – Coll de Siuret
Situats a Vidrà. Continuem en direcció a Olot per la GIP-5227 passant per Siuret i en un revolt molt tancat un rètol a la dreta ens indica: Puigsacalm, Pla Traver i Sallent. Seguim per aquesta pista passant per el Coll de Siuret fins al proper rètol on diu: El Sallent. Aquí deixem el cotxe. . Seguim la pista forestal que ens portarà fins a la casa de Sallent. Aquest tram de pista està en força bon estat. Mentre anem baixant per aquesta pista podem observar en un racó del cingle que veiem a la dreta un salt d’aigua, els dies de forta pluja. Avui està completament sec. És el Salt de la Capa de la Princesa.A l’hivern al quedar plenament dins la part obaga queda completament glaçat. Desprès d’encadenar diverses giravoltes la pista acaba al mas Sallent. aquesta casa està actualment en fase de rehabilitació. Donem una mirada als voltants de la masia i seguint un camí que surt per davant mateix de la casa baixem fins a la font de Sallent, que en realitat és una mina, el lloc esta molt emboscat, baixant en forta pendent arribem al pla del Salt de Sallent. Vorejant el filat de la cinglera arribem finalment a sobre el Salt de Sallent. El Salt de Sallent és molt espectacular; l’aigua es precipita per parets de més d’un centenar de metres. Avui hi trobem poca aigua. No tenim cap dificultat per travessar la riera. Aquí el buit és impressionant i no ens deixa veure la magnitud del salt. Impressiona però veure el retallat cingle per on cau l’aigua., travessem la riera de Sallent i seguint el camí marcat anem al “mirador” des d’on gaudim de la millor vista del Salt i de tots els cingles que l’envolten. Magnífica visió panoràmica de tota la Vall d’en Bas.
Desfem un tros el camí i ens situem de nou sobre el mateix Salt Anem seguint amunt per la dreta de la riera de Sallent fins a arribar al fons de la vall sota els cingles. Més endavant ens cal creuar-la en un lloc molt ampla i pla. Ens trobem als Prats del Salt de Sallent a 1.030 m. Hi ha un rètol a la dreta.que no ens marca la nostra ruta En aquests prats hi trobem força bestiar. Continuem per l’esquerra de la riera i situats al fons d’aquests prats seguim els senyals grocs pujant el Grau de Platraver.
Entrem al bosc de faigs i amb forta pendent i giravolts superem aquest grau. Sortim a una clariana i enllacem en una pista forestal i la seguim fins que arribem davant un tancat que ens cal superar. A partir d’aquest lloc els senyals grocs desapareixen i seguim directament per amples prats d’herba cap al mas de Platraver (del s. XV ) que tenim a la vista. Arribem a Pla Traver situat a 1.290 m. d’alçada. Punt de partida per pujar al Puigsacalm .Passem pel davant de la masia i seguim per la pista que arriba a la casa i desprès de caminar uns 20’, arribem de nou al punt de sortida; final de l’excursió

23-10-2011