dilluns, 28 de març del 2016

Peñalara 2.428m. (Madrid,Segovia)

                              Peñalara 2.428m.



Fitxa Tècnica
Inici           Puerto de Cotos
Itinerari    Directe
Desnivell   600m.
Horari       3,30h.
dificultat   -Fàcil-


Preciosa ruta dins el parc nacional del Guadarrama al seu cim més al sostre de les províncies de Madrid i Segovia. Al ser una ruta hivernal, he decidit fer la per la ruta més ràpida i segura, sortin de bon matí vaig decidir pujar amb grampons perquè la neu encara estaba glaçada però més al llarg del dia es pot pujar amb raquetes. Al ser un cim aprop de la ciutat es habitual i molt mal fet veure-hi gent sense cap mena de material tècnic.  
Al port de Cotos si pot arribar des del port de Navacerrada (uns 8 kms.) o pel la vall de Lozoya


La ruta més habitual surt del aparcament del Port de  Cotos darrera del prat de trineos surt 
una pista a la dreta, pasem el mirador de la Gitana,  entre pins va guanyant alçada 
còmodament, després d’unes quantes marrades creuerem una pista d’esquí (2.034m. 30min.)

.Seguim pujant direcció  NE al cim de “Dos Hermanas que tenim al damunt (2.268m. 
50min.),

 si el temps està despejat es pot veure al nord la Granja amb  l’estany i al fons la gran plana
 amb la ciutat de Segovia,

  al est la Vall de Lozoya, al sud la llarga cordada de carena per tots els pics entre els Ports de Navacerrada i de la Morcuera coronada per la “Cabezas de Hierro” i la Mujer Muerta.
Continuant per la carena direcció NE, ens desviem un moment per pujar al cim de la “Hermana Menor” (2285m. 1h.10 min.), després de baixar una mica remuntem la carena per acabar al cim del pic Peñalara (2.428m. 1h.30min.)

Si no volem tornar pel mateix lloc, podem continuar E per ruta més exposada a al Risco de Los Claveles , Risco de los Pàjaros i baixar S a la Hoya de Peñalara tornan de nou a la pista que hem pujat, ( 2h.15min. més)

Jo degut al fret i mal temps vaig decidir tornar baixar directament per la mateixa ruta. 
El Peñalara des de La Granja
                                                                                                       25 de març 2016