dimarts, 5 d’abril del 2016

Escletxes de la Freixeneda ( per Collfret )

Fitxa Tècnica
Inici           Masia de Collfred
Itinerari    per pista ample 
Desnivell   200m.
Horari       1,30h. anada
dificultat    -MF-fàcil i familiar

                                                               Masia de la Freixeneda
A la Casanova de Collfret, i podem arribar tant per la Garrotxa (Sant Privat de Bas), com per la comarca del Bisaura, passant Vidrà i Ciuret..Nosaltres deixem el cotxe just al trencant de la casa, peró si anem amb un tot terreny, pràcticament arribem a la casa de fusta a deu minuts de les Escletxes.
                                                             Casanova de Collfret
La pista segueix per l'esquerra de la Casanova de Collfret, ens movem a una alçada de uns 1.250 metres, la pista va resseguint la vessant de la muntanya amb petits desnivells, al arrivar a un revolt molt acusat a l'esquerra, cambiem de vessant, a mà esquerra al costat de la pista veiem un gran faig centenari,
una petita baixada i després d'uns 3,5 kms.  (1,15h.)
arribem a la casa de fusta.
Venim a visitar les escletxes i no ens cal arribar a la masia de la Freixeneda, a la casa de fusta deixem a la dreta el camí que puja al Salt del Sallent (que es per on tornarem), Seguim per la mateixa pista principal i desseguida arribem a un gran prat , son els plans de la Correjada, bon lloc per fer un descans amb vistes al Canigó.
a la dreta un camí molt fresat puja en diagonal directe a l'entrada de les Escletxes, veiem un petit corriol a la dreta amb una fita al terra, en pocs metres som a la entrada de les Escletxes  que anirem seguint sempre en la mateixa direcció,
un magnific entramat de passos i blocs que es tanquen, bàsicament passem per tres cavitats principals i altres de petites.

al sortir de l'última escletxa continuem com per una espècia de riu sec fins arribar al camí que baixa directament a la caseta de fusta  i desfent el camí fet, arribem de nou al punt d'inici.
                                                                                           3-4-016