dilluns, 25 d’abril del 2016

Salts i Gorgues des dels Hostalets fins adalt

Fitxa Tècnica
Inici          Masia la Cidera
Itinerari   pel costat del Torrent
Desnivell  383m.
Horari      3,30h. 
dificultat  -PD- (Moderat)

Entre Falgars i el poble dels Hostalets d'en Bas, baixa el torrent de el Puig, amb els seus nombrosos salts i gorgues són un dels paratges més desconeguts i a l'hora espectaculars de la Vall.

Conformen un paratge on només s'hi respira quietud. Cal anar molt en compte al passar al costat del riu perqué el sender és molt dret, perillós i relliscós.
A la Vall d'en Bas sota les cingleres de Falgàs deixem el cotxe al inici de la pista a la Masia del Bertrans, començem la caminada passant per l'antiga casa de la Cidera,el camí molt marcat es inconfundible i només ens cal seguir riera amunt grimpant entre boixos roques i fang, 

el sender no es difícil peró si perillós, en alguns llocs ens caldrà baixar a tocar l'aigua per disfrutar de la bellesa dels salts qu'ens envoltan.
Salt de L'Olla
Arribats al salt de L'Olla, a la part alta el camí continúa pujant peró si volem tenim l'alternativa de seguir el camí de l'esquerra que marxa planer directement al camí Ral.




Arribats a la part alta un sender ben net i fresat ens acosta al camí Ral de Vic.Olot just a la Font, sota la mina dels Bandolers que si volem també podem visitar,

De tornada baixem relaxadament pel grau del camí Ral al punt d'inici

                                                                                                                   24-04-016