dijous, 22 de desembre del 2016

Pla d'Aiats 1.288m. des de Cantonigrós

Fitxa Tècnica
Inici          Cantonigròs 980m.
Itinerari   Circular 
Desnivell   388m.
Horari       3h. 
dificultat   -F-

 Com cada any els companys del Centre Excursionista Esquirol portem el pessebre al cim del Pla d’Aiats al massís de Cabrera. He aprofitat la caminada per tenir la ruta marcada des del poble de Cantonigrós.
A l’entrada del poble just a peu de carretera al restaurant de Can Punti amb la fàbrica de formatge,  allà mateix agafem direcció nord un bon camí que baixa paral·lel a la carretera , al final la creuem  i passant el pont  seguim a la dreta  la pista fins al final que s’acaba a la masia d’Aiats  que   deixant la masia a la nostra esquerra anem a trobar a la part del darrera  el camí ben fresat i visible que sense deixar-lo ens enfila al pla d’Aiats. Es un camí molt antic i deixat fins i tot en alguns llocs ens cal enfilant-se una mica per roca però que es puja sense dificultat.
La part més bonica es  la zona del grau obert amb tota la vista al Pirineu, a la part final es conserva  encara les marrades per on baixaven les carretes carregades de patates.
Cada any el diumenge abans de nadal deixem el pessebre i fem un bon dinar quasi un centenar de companys desitjant-nos  bones festes. Es important que ens arribem al final del pla just al capdamunt del cingle que gaudirem de unes vistes impressionant que enamoran.
De tornada  resseguim el  pla sense deixar la part alta direcció nord cap a la muntanya de Cabrera, arribats a la zona més boscosa el camí fresat i ben visible baixa fins al coll, però nosaltres abans de arribar-hi agafem a mà esquerra per l’únic trencant que ens trobem també ben fresat, sense deixar-lo ens toparem amb el camí principal que baixa de Cabrera a la Font Negra, i per la pista i caminet de nou al punt d’inici.

                                                                                                     18-12-2016