diumenge, 27 d’agost del 2017

Via ferrada Rotstock 2.663m.



Fitxa Tècnica
Inici          al peu del Eiger trail
Itinerari   ferrada ben visible
Desnivell   380m.
Horari      aproximació 45',ferrada 1h., tornada 45'
dificultat   -F-

Per la Vall de Grindelwald o be per la vall de Lauterbrunnen hem de pujar amb ferrocarril a l’estaciò de Eigerglescher l’última abans que el tren es fiqui a la muntanya del Eiger, també podem pujar en poc menys d’una hora des de l’estació inferior de Kleine Scheidegg, paratge amb molta història amb l’antic hotel Bellevue.
Com dic situats a l’estació de Eigerglescher, 2320m. a la part baixa veurem molt ben indicat la ruta al Eiger trail  NE , comencem amb una curta pujada que ens porta a un telecadira , podem veure les fotos i empremtes de les mans de mítics escaladors com Ueli Steck mort aquest any al Himalaya  i que te el rècord d’ascensió en dues hores quaranta-set minuts , el camí sense pèrdua segueix en baixada i pujant després pel mig de prats verds ens acosta  a les primeres vistes de la mítica cara nord ,  un cartell ens ensenya la primera via assolida l’any 1938 . Cota 2285m. estem sota el cim del Rotstock, una gran paret separada del Eiger per una canal . Ben equipat amb  casc,  talabard  i dissipador m’enfilo paret amunt, el primer tram, el més aèri , es per la mateixa paret del Eiger NO totalment per escales  guanyant alçada ràpidament , la roca son lloses posades una sobre l’altre  com si de plecs de llibres es tractés,  davant meu diferents companys escalen sense problemes les diferents terrasses que formen la canal,  a la part  més interior canviem de costat  i pràcticament es pot passar sense encordar, fem una curta pujada i arribem a un ample coll al peu mateix de la glacera del Eiger i sota el cim del Monch ben visible . La ferrada segueix al cim del Rotstock, una  penya que tenim al davant de molt bon pujar.
El descens el fem primer tornant al coll i a la dreta baixem per la morrena de la glacera del Eiger, veiem fites i marques blaves que no ens podem equivocar, amés des del coll ja veiem l’estació de Eigerglescher, cinc minuts abans veurem a la dreta l’entrada del túnel al Jungfraujoch. 
 Estació de tren
 Cartell inici ruta
 Empremtes al costat del telecadira
 Canal que separa l'Eiger del Rotstock. la ferrada comença a la paret del Eiger
 Inici de la ferrada



 Cim

 camí de baixada per la morrena del gla ciar del Eiger
                                             Entrada al túnel del Jungfraujoch                                                 
                         Audiovisual                                                                                     agost 017