diumenge, 11 d’agost del 2019

Pic Rodó 2.648m.( per la cresta del Anyellet )

Fitxa Tècnica
Inici             Santuari de Nuria
Itinerari      per la Coma de Nou Fonts  
Desnivell     700m. sense acumulat
Horari         8h. total amb parades
dificultat     -PD-
                                                            El Nou Fonts a tocar
Al Nord de la Vall de Núria, s'estenen unes valls i barrancs solitaris. Es tracta d'uns llocs poc comuns, agradables, on les muntanyes són molt abruptes i verticals

Per al pirineista es tracta d'un lloc  temptador, un lloc on crestes, i arestes estan asseguradas.  Racons per enamorar .
Al Nord del Circ de l'Estenyet el Pic Rodó  i l’Anyeller desafian la verticalitat de les seves vessants,  muntanyes plenes de vida, on les aproximacions ens regalaran multitud de sensacions i les escalades records inesborrables. Un lloc on el temps es va parar fa ja molts anys.
Per anar a l’alta muntanya, ens convé matinar, nosaltres varem agafar el primer tren cremallera que passa per Queralbs a les 7h,56´, aquest tren no te descompte de federat perquè diu que ja es mès barat que els altres, anada i tornada 18,40 e.
L’inici de la ruta més coneguda es troba a la mateixa estació del cremallera. Des de l’andana enfilem les escales metàliques de les cabines i un cop adalt girem a l’esquerra on ja es veu el pal indicador del GR-11. Més endavant deixem a la dreta el camí a l’alberg del pic de l’Aliga
sense deixar la pista creuem per un pont de fusta trancat, ·el pont de l’Escuder” per arribar al pal indicador on se separan els camins que pugen cap al coll de Nou Creus o Nou Fonts. Pel camí de l’esquerra enfilem fins la Coma Fonda a la raconada de Nou Fonts, prats on solen pasturar ramats de vaques i cavalls. 
Ûltim punt d'aigua
Tenim davant nostre tancant la vall veiem el coll de Nou Fonts (2658m.).
Deixem a la nostra esquerra el cim de Nou Fonts , ara ens toca baixar per un caminet ben fresat que en diagonal a l’esquerra del coll i per sota el cim, ens porta directes al coll Bernat (2.616m.).
Aqui iniciem pròpiament el que es la cresta del Anyeller, al costat de llevant i veiem un caminet mig desdibuixat però preferim anar pel fil de la cresta  en principi fàcil, 
no tardem en arribar a un punt on ens cal desgrimpar uns metres entre herba i rocs per tornar a pujar de nou amb poques dificultats fins arribar a la bretxa més profunda de no mes de 7 metres,la baixada es fa be, a l’altre costat ens espera una paret amb passos de quart grau amb molt bones preses i una corda que sembla que almenys fins ara ha aguantat. 
Superada la bretxa principal de nou  ens en espera un altre i un altre que desgrimpem sense dificultat i com tota la ruta sense encordant-se (entre nosaltres diem que fora interessant haver portat un petit cordino), arribem al cim del pic Rodó 2.648m. que es pot assolir per una petita paret o be anant a buscar el prat de herba del costat nord que es per on passa el petit caminet. 
De tornada anem buscar el camí que passa pel costat de ponent per guanyar una mica de temps. Ja de nou alcoll Bernat tornem al coll de Nou Fonts 
i desfem el camí anterior fins al santuari.
                                                                                        agost 2.019