dimecres, 28 de juny del 2017

Gran Encantat 2.748m. (per la via normal) SO

Fitxa Tècnica
Inici         Prat de Pierró
Itinerari  Ruta normal Sud 
Desnivell  1.132m.
Horari      Nou  hores total  

dificultat  -PD-
Com moltes altres muntanyes, el seu nom neix entre antigues llegendes. En aquest cas la llegenda diu que aquestes dretes agulles eren de primer només dos caçadors que havien fugit de missa per ser els primers a batre l'isard i que van ésser maleïts i varen quedar petrificats per sempre.

Sense contar la Forcanada a la vall d’Aran. Tenim  dos muntanyes en forma de forca molt conegudes, el Pedraforca  que puja molta gent i els Encantats de una dificultat superior. Som finals de maig i la canal central esta perfecte amb molt bona neu però al no portar material ens enfilarem per la ruta normal al Encantat Gran i deixarem el petit de dificultat més alta. La tornada la farem pel mateix lloc.
Prat de Pierró, a la dreta ens endinsem al bosc  per una passarel·la de fusta molt llarga i  planera fins al pont del Toll de la Gorga. A l’altra costat del pont el camí segueix molt fresat passant alguns trams per la carretera o pal costat, ja deixant el bosc a la dreta hi ha l’ermita i la font de Sant Maurici, a cinc minuts arribem a un trencant ben senyalitzat, que per la dreta puja a l’estany de Sant Maurici,  nosaltres anem a l’esquerra al refugi Ernest Mallafrè 1890m.Davant del refugi al primer revolt molt tancat, deixem la pista i baixem a creuar el riu Monastero per una passerella de troncs i ara si ens enfilem bosc amunt direcció a les parets
girant cap a la dreta fins que a l’esquerra sens obra una vall, el camí cada cop puja més fort i per terreny més rocós,

deixem la vall per entrar a mà esquerra a la zona coneguda com la Valleta Seca 2285m. Sempre direcció a les parets ens cal trobar l’entrada a la canal que tot i que s’intueix no es veu fins al peu mateix. Estem pujant per una tartera de terra solta i rocs molt inestables que ens faran fer algun pas enrrera ,
si pugem pel costat esquerra arran de roca  es millor, ja a la part alta la pendent es més forta i ens cal enfilar alguna roca que necessitarem l’ajut de les mans 
.Coll dels Encantats 2584m. La vista a la paret que tenim davant es impressionant i de fet a partir del coll comença l’ascensió de dificultat amb forta pendent i molt aeri,  per no complicar la jornada es  important  seguir les fites col·locades estratègicament, a la dreta es puja per una canal, per l’esquerra hi ha unes petites grades que es puja millori es per on hi veiem les fites, sortim quasi al fil de la cresta i per una petita xemeneia encaixonada ens enfilem directes al cim.


Gran Encantat 2748m. Una meravella, un dia fantàstic, davant nostra l’altre agulla, sota nostra una gran paret vertical, i les vistes de les millors.


La tornada la fem pel mateix lloc procurant no entrar a la canal que la tindrem a la nostre esquerra. I si no anem encordats ens cal parar molta atenció. De nou  al coll anem baixant la tartera procurant no caure i avall al refugi , a  l’ermita de Sant Maurici ,  una bona parada a la font a refrescant se i de nou al punt d’inici.
     Track                                                                                            27-05- 017